2 6 opacity
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow

Det lilla företaget med det stora hjärtat

Rent och Snyggt har gått in och blivit Städalliansen Värmland AB f.r.om August 2018.
Allt kommer fortsätta som tidigare, dock med högre kund och kvalitetsfokus.
Ni når oss på:
076-0069020 eller
072-0507394
varmland@stadalliansen.se

       Om Rent & Snyggt

Ditt hem är vår arbetsmiljö, du önskar och vi utför. Vi är en flexibel hemservicepartner som har som mål att alltid leverera städning av hög kvalitet. Våra kunder skall alltid kunna förvänta sig hög service och ett personligt engagemang.

Vi tar med oss det städmaterial som behövs så genom att anlita oss får du tid över till annat. Låt oss ta hand om det tråkiga så kan du själv utnyttja din tid till bättre och roligare saker.

Vi på Rent & Snyggt hjälper till med både hemstädning och företagsstädning, allt enligt kundens önskemål och dennes behov. Vi har som mål att kunna ge en helhetslösning som passar varje individ. Ett annat mål är att vårt arbete skall påverka våra kunders vardag så lite som möjligt i alla lägen. Därför är vi självklart aktsamma om de miljöer vi arbetar i och vi är ordningsamma så vi kan lova att vi lämnar över en ren och fin arbetsplats – Ditt hem.

Vi utför all typ av städning; flyttstädning, hemstädning, storstädning, dödsbostäd, lokalvård, kontorsstädning, golvvård, sanering, fönsterputsning, byggstäd mm.

Kontakta oss för bokning eller förfrågningar
Ståle Brandt: 076-0069020
Tove Birkeland Brandt 072-0507394

Lite djupare tankar om det vi står för på Rent & Snyggt

Vi på Rent & Snyggt är så mycket mer än bara ett städföretag.
Vi har entreprenörsanda som driver oss att ha många järn i elden och vi står för kvalitet och service.
Vi ser på oss själva som en hjälpande hand där vi har möjlighet att avlasta människor från stress i deras vardag. Det viktigaste för oss är att hjälpa människor att få ut lite mera tid i livet.

Det är viktigt för oss att våra anställda ska trivas och känna sig trygga, så att de kan sprida ett leende vidare under sin arbetsdag. Helt enkelt vi står för att sprida god energi till våra kunders hem.
Än så länge har vi kontoret på hemmaplan men tar oss då istället tid att åka ut och fika med de anställda någonstans. Prata lite om deras vardagsupplevelser. Hur de har det.
Vi är just nu i planeringsstadiet för en ny team-buildingdag där vi ska grilla korv och peppa varandra till fortsatt gott samarbete i hela gruppen. Det är små saker som vi på Rent & Snyggt anser är av största vikt.

När vi är ute på fältet och jobbat då är vi väldigt måna om våra kunder. När de kommer hem ska de mötas av ett fräscht doftande hem. Det ska lukta rent och trevligt efter städningen. Vi använder oss oftast av Ajax där det finns doftvariationer samt att denna produkt är Svanenmärkt.
Under tiden vi städar i hemmen passar vi på att byta luft, vädra filtar, kuddar, mattor med mera. Vi fluffar till kuddarna, viker filtarna inbjudande och ställer upp allt fint i soffan då den dammsugits. Vi ser till att mattfransarna ligger bra när vi lagt på mattorna.
Rent & Snyggt är det lilla företaget med det stora hjärtat.
Vi plockar bort vissna löv från era plantor, kastar bort det som dött för vi vet att alla moment är viktiga för kundens upplevelse.

Ofta möts vi dock av en förutfattad mening då vi ringer och talar med nya kunder. Man tror att vi kommer utförda städet på mirakulöst få timmar. Ja faktiskt mycket snabbare än kunden själv. Detta är en missuppfattning, dels för att vi inte är inkörda på kundens hem och dels för att vi städar på en helt annan nivå. Vi är extremt noggranna av oss.
För oss handlar det om hälsovård och inte bara städning och det är beklagligt att en del kunder går efter mottot att få städat så mycket som möjligt för så lite betalning som möjligt. Det är ett osunt sätt att se på städbranschen och man själv drabbas med säkerhet av en stor portion slarv, för enligt min mening så är slutsumman en liten måttstock på det man får utfört i slutändan.

Vi på Rent & Snyggt har många äldre kunder och ibland har de behov av att vi tar en fika och pratar lite, självklart tar vi oss då tid att göra detta. Det är viktigt för oss att visa sin kundkärlek. Ge det där lilla extra utöver städningen, och det är precis det vi gör på Rent & Snyggt.

Vår målsättning är nöjda kunder. Hög kvalitet och att hjälpa människor frisätta tid i sina liv.

 

MILJÖPOLICY

Rent & Snyggt tar ansvar för en hållbar samhällsutveckling. I en bransch som omsätter stora mängder kemikalier krävs det ett extra stort engagemang och intresse för att pressa miljöpåverkan till ett minimum.

Vi tar ansvar genom att:

 • Arbeta kontinuerligt för att minska miljöpåverkan från transporter
 • Tar hänsyn till miljöaspekter genom bra material och arbetsinstruktioner
 • Genom att föra en öppen dialog angående miljöarbete med kunder, anställda, leverantörer och andra intressenter.
 • Utnyttja vatten och andra naturresurser effektivt.
 • Att använda miljöklassificerat material

Vi skapar förutsättningar för att våra medarbetare kan arbeta i linje med miljöpolicyn.

Vi följer kemikalieinspektionens bevaknings- och kemikalielista.

 

VÅRA MILJÖMÅL

Att alltid anpassa oss efter Svanens högt ställda krav när det gäller löpande miljöarbete.

Att arbeta för att minimera kemikalier genom att torrmoppa om möjligt och använda oss av microdukar och microfibermoppar.

Framhålla miljöfrågor och miljöarbete i kontakt med vår bransch.

Att använda oss av Bra miljöval, Svanen märkta produkter och EU-blomman

 

INTERN MILJÖUTBILDNING

Vi ger våra medarbetare intern miljöutbildning genom ett tätt samarbete med leverantör av städprodukter. De tillhandahåller utbildningstillfällen för alla anställda i produktlära och miljövänligt arbetssätt.

 

HANDLINGSPLAN

 • Vi verkar kontinuerligt för att våra medarbetare får utbildning i miljöfrågor och produktanvändning.
 • Vi åtar oss att ständigt bli bättre på miljöarbete och minska företagets energiförbrukning/ hitta nya mer miljövänliga alternativ.
 • Att företaget jobbat i ett förebyggande syfte och att ständigt förbättra vårt utgångsläge i vårt miljöarbete.
 • Vi källsorterar avfall och lämnar papper för återvinning.
 • Miljöinformation till anställda, kunder och leverantörer.
 • Samtliga anställda skall ha vetskap om företagets miljömål. Detta följs upp genom muntlig- och skriftlig kommunikation. Möten med personal för att ge information i miljöfrågan.
 • Att föra dialog med leverantörer om miljöförbättrande åtgärder.

 

Kvalitetsarbete, egenkontroll och kontinuerlig förbättring

Kvalitet inom städservice och liknande tjänster hänger samman med hur personerna som utför tjänsterna trivs med sitt arbete. Du kommer att uppleva en hög kvalitet om du anlitar ett städföretag som tar god hand om sin personal.

Rent & Snyggts kvalitetsbegrepp bygger på kunskap, professionalitet, service, miljö och omsorg. Vårt arbete med kvalitetsfrågor är också ett sätt att utveckla vår egen verksamhet.

Rent & Snyggt har antagit en kvalitetsplan som alla på företaget följer. Utgångspunkten är att vi ska arbeta förebyggande med kvalitetsfrågorna och vårdande med vår personal.

Vi utför kvalitetskontroller på varje arbetsställe, exempelvis varje månad. Kontrollerna sker normalt i form av egenkontroll. Resultaten dokumenteras noggrant. Eventuella avvikelser analyseras tillsammans med vår kund, åtgärdas och följs upp.

Rent & Snyggts viktigaste resurs är personalen. Vi arbetar medvetet för att upprätthålla en god arbetsmiljö, såväl fysisk som social, för alla våra medarbetare. Trivselhöjande aktiviteter är ett exempel på förebyggande arbete.

Vi skapar utrymme för personlig utveckling. Vi ser till att våra medarbetare får vidareutbildning i arbetsmetoder, nya material och utrustningar.

 

Våra Rengöringsmedel Svanen- och Eu-blommanmärkta för ett bättre miljöval

 Vi på Rent och Snyggt använder rengöringsmedel som är miljömärka med svanen eller Eu-blomman.

Följande medel används på våra företagsstäd:

Sanitetsrengöring Sari 100 Pur -Eco    märkt med Eu-blomman

Grovrengöring Activa Effect   märkt med Svanen

Allrengöring Activa Daily   märkt med Svanen

Golvvårdsmedel Tawip Vioclean   märkt med Svanen och Eu-blomman

Kardborremoppar Activa Allround   märkt med Svanen

Sanitetsrengöring Activa Mistral   märkt med Svanen

Fönster och glasputs Tana Glass Cleaner   märkt med Eu-blomman

Glasdukar Proffer (Microfiber)     märkt med Svanen

Allrengöring Ajax Original- och Citron  märkt med Svanen

RENT & SNYGGT erbjuder:

 • Flyttstädning
 • Hemstädning
 • Storstädning
 • Dödsbostäd
 • Lokalvård
 • Kontorsstädning
 • Trappstädning
 • Butiksstädning
 • Golvvård
 • Sanering
 • Fönsterputsning
 • Byggstäd
 • Mattvätt
 • m.m

KONTAKT

Rent & Snyggt
Brunsberg Vinterstan 1
671 94 Brunskog

Kontaktperson: Ståle Brandt

Ståle Brandt: 0761-09 91 44
Tove Birkeland Brandt 0761-10 77 30

Epost: info@rent-och-snyggt.se